Plavi mak
Plavi mak: recepti,informacije i savjeti
Plavi mak
Plavi mak: kupi ovdje
Međimurska makovnjača
Sastojci:
50 dkg Siladi brašna T-550
25 dkg margarina
4 žumanjka
6 žlica mlijeka
1 kvasac svježi
3 žlice kiselog vrhnja
korica limuna
malo soli, šećera
Nadjev:
60 dkg Siladi plavog maka
45 dkg šećera
4 bjelanjka (snijeg)
malo ruma
Kvasac, mlijeko, sol i šećer malo razmutiti, pustiti da stoji 5 minuta te dodati smjesu od brašna, margarina, jaja, vrhnja i korice limuna. Tijesto dobro zamijesite i pustite ga na toplom da stoji 10 minuta. Podijelite tijesto na tri dijela, razvaljajte svaki dio u pravokutnik.
Nadjev:
Napravite snijeg od bjelanjaka i dodajte smjesi od maka, šećera i ruma. Ako je nadjev presuh, dodajte malo mlijeka (nadjev ne smije biti prerijedak). Premažite svaki komad tijesta trećinom nadjeva, zamotajte u roladu i pecite na umjerenoj temperaturi 30-45 minuta.
Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook Instagram