O nama

Mi smo u obitelji SILADI pokrenuli vlastiti posao prije više od 25 godina, počevši na nekoliko vlastitih parcela zemlje uzgajati tikvine koštice golice. U to je vrijeme ta kultura bila vrlo slabo prisutna na međimurskim poljima te je posao krenuo doslovno sa samo nekoliko stotina kilograma suhe golice koje su završile prerađene u bučino ulje ili, kako bismo mi u Međimurju rekli, KOŠČIČNO ULJE.

Brzo se pokazalo da tržište zahtijeva doradu robe pa smo krenuli, nakon pranja, na sušenje u sušarama koje smo sami izradili. Vrlo ponosni krenuli smo u prvi stupanj dorade, kako bismo bili brži u plasmanu i bolji u kvaliteti. Potom su slijedili strojevi za pročišćavanje i golice su bile spremne za pekarsku industriju. Nakon suradnje s nekoliko većih tvrtki u Hrvatskoj, otvorilo nam se i inozemno tržište. Trebali smo postati još profesionalniji i učinkovitiji. S godinama smo povećavali površinu na kojoj smo počeli uzgajati i brojne druge poljoprivredne kulture. Sorte koje najbolje uspjevaju na oranicama sjeverozapadne Hrvatske u našem su plodoredu već godinama, a zadovoljni kupci širom zemlje potvrda su našeg rada. Kvaliteta nam je vrlo važna i na to smo posebno ponosni. Mi sami izbjegavamo uvozne prehrambene proizvode, pa želimo i naše kupce zainteresirati da biraju domaće. Smatramo da bi ljudi trebali biti orijentirani lokalno, jer najbolje je hraniti se namirnicama koje rastu u našem vlastitom okruženju i u vrijeme njihove prirodne zriobe. Sa sigurnošću možemo reći da naš cilj “znamo kaj jedemo” ima smisla, ako smo uspjeli djelovati na ljude da kupuju lokalno i brinu o podrijetlu hrane koju jedu.
Danas smo zadovoljni postignutim uspjehom i trudom koji smo nesebično godinama ulagali u posao koji volimo. Naši se proizvodi danas mogu naći na policama trgovina. Ne sadrže aditive, konzervanse, pojačivače okusa i slično. Takva garancija kvalitete nam je vrlo važna i na to smo posebno ponosni.