O nama

Mi smo u obitelji SILADI pokrenuli vlastiti posao prije više od 25 godina, počevši na nekoliko vlastitih parcela zemlje uzgajati tikvine koštice golice. U to je vrijeme ta kultura bila vrlo slabo prisutna na međimurskim poljima te je posao krenuo doslovno sa samo nekoliko stotina kilograma suhe golice koje su završile prerađene u bučino ulje ili, kako bismo mi u Međimurju rekli, KOŠČIČNO ULJE.

Brzo se pokazalo da tržište zahtijeva doradu robe pa smo krenuli, nakon pranja, na sušenje u sušarama koje smo sami izradili. Vrlo ponosni krenuli smo u prvi stupanj dorade, kako bismo bili brži u plasmanu i bolji u kvaliteti. Potom su slijedili strojevi za pročišćavanje i golice su bile spremne za pekarsku industriju. Nakon suradnje s nekoliko većih tvrtki u Hrvatskoj, otvorilo nam se i inozemno tržište. Trebali smo postati još profesionalniji i učinkovitiji. S godinama smo povećavali površinu na kojoj smo počeli uzgajati i brojne druge poljoprivredne kulture.

Danas smo zadovoljni postignutim uspjehom i trudom koji smo nesebično godinama ulagali u posao koji volimo. Naši se proizvodi danas mogu naći na policama trgovina. Ne sadrže aditive, konzervanse, pojačivače okusa i slično. Takva garancija kvalitete nam je vrlo važna i na to smo posebno ponosni. Sa sigurnošću možemo reći da naš cilj “znamo što jedemo” ima smisla, ako smo uspjeli plasmanom naših proizvoda djelovati na ljude da kupuju lokalno i vode računa o podrijetlu namirnica koje konzumiraju.