Koktel prutići od pirovog integralnog brašna

***Pirovo brašno od cjelovitog zrna***
Ima više bjelančevina, a manje kalorija od pšeničnog brašna, te je lakše probavljivo. Gluten u piru se strukturno razlikuje od onog u pšenici, te ga ljudi osjetljivi na gluten puno bolje podnose. Ne smije se dugo mijesiti jer će nastati mrvljiva struktura tijesta, a u izradi tijesta potrebno je oko 25% manje tekućine. Tijesta od pirovog brašna lakše je razvaljati te je idealno za savijače, kekse, kruh, grisine i slična peciva.
Naša preporuka su ovi odlični prutići od pirovog brašna sa sirom!
Sastojci:
150 g PIROVOG INT.BRAŠNA SILADI
150 g PŠENIČNOG BRAŠNA SILADI T550
100 g maslaca
200 g svježeg sira
1 žlica vrhnja
1 žličica soli
1 prašak za pecivo
Umijesiti, razvaljati na debljinu od 1 cm i rezati na prutiće. Gore premazati jajetom i posipati sezamom ili makom. Peći na 190 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne dobiju lijepu boju. Dobar tek