Premazane kifle

Evo jednog recepta za ukusne štruce od dizanog tijesta kad vam se najave gosti 🙂

Premazane kifle

Za tijesto:

  • 800 g glatkog brašna Siladi t-550
  • 12 g suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 50 ml mlake vode
  • 2 čajne žlice soli
  • 300 ml mlakog tekućeg jogurta
  • 100 – 150 ml mlake vode
  • 100 ml ulja

Punjenje:

  • 125 g maslaca
  • 1 jaje

Završni premaz:

  • 1 žumanjak
  • 2 žlice jogurta
  • sjemenke po želji
  • krupna sol
  •  
  • Prosijte brašno i na sredinu stavite suhi kvasac i šećer. Zalijte s 50 ml vode, malo promiješajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
  • Dodajte ostale sastojke za tijesto pa vrlo kratko zamijesite srednje meko tijesto. Prekrijte posudu krpom i ostavite na toplom 15 minuta.
  • Nakon 15 minuta zamijesite tijesto do kraja. Sada mijesite oko pet minuta neprestano. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 45 minuta da se tijesto udvostruči.
  • Pripremite punjenje. Miksajte maslac i dodajte mu jaje pa dobro sjedinite.
  • Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, svaki razvaljajte u oblik pravokutnika.
  • Svaki pravokutnik premažite jednom četvrtinom nadjeva od maslaca pa zarolajte. Postupak ponovite s preostalim dijelovima tijesta.
  • Režite trokute kao na fotografiji pa ih gotove ostavite da odmaraju oko pola sata u plehu za pečenje koji je obložen masnim papirom.
  • Prije pečenja premažite žumanjkom umućenim s jogurtom, pospite sjemenkama po želji i krupnom solju.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210 stupnjeva 25 do 30 minuta.
  • Pečeno pecivo prekrijte papirom za pečenje i suhom kuhinjskom krpom i ostavite 15-ak minuta, a zatim poslužite.